Cheltenham Horse Racing
“Je me débrouillais bien en tant qu’amateur – mais je n’avais pas le droit de monter Marine Nationale”

“Je me débrouillais bien en tant qu’amateur – mais je n’avais pas le droit de monter Marine Nationale”

Hij is 23 jaar oud en heeft alle kenmerken van iemand die er altijd is geweest. Die onverstoorbare, nuchtere eigenschap zit in zijn DNA. De O’Sullivan clan van Lombardstown, in het noorden van County Cork, zijn boeren en paardenmensen die niet van ‘fratsen’ houden.

In dat opzicht is hij een product van zijn stamboom en omgeving. Op een andere manier is hij echter tegen het stereotype in gegroeid, omdat het pad goed begaanbaar was voor hem om een andere richting in te slaan. De familie van O’Sullivan is ondergedompeld in de point-to-point wereld.

Zijn oom Eugene, een voormalig kampioenshandler, blijft ruwe diamanten ontdekken – Chris’s Dream en Corbetts Cross behoren tot de meer prominente afgestudeerden van de afgelopen tijd – en de intieme band van de familie met de sector wordt geëxemplificeerd door twee epische momenten in wat vroeger bekend stond als de Foxhunter in Cheltenham in maart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *